Pladsen er sparsom i Musikalsk Børnehave, der har til huse i en tidligere herskabslejlighed på første sal i det indre Odense. Udfordringen bestod i at indrette lejlighedens største rum til fri leg og forskellige aktiviteter og samtidig sikre masser af gulvplads til fælles musikalsk udfoldelse. Desuden var der behov for plads til opbevaring af legetøj og instrumenter.

“Skønt I var så interesserede i børnepædagogik og børnebehov.”

Lene Held, leder Musikalsk Børnehave, http://www.musikalskboernehave.dk

Med henblik på at inspirere og komme børnene i møde med invitation til sam- og nærvær har vi valgt at indrette hele den bagerste væg i lejlighedens største rum med rygstøtter/boghylder, opslagstavler og billeder.

Et stort legepodie skaber nye legezoner i rummet og kan bruges til såvel leg som musikscene. I podiet har vi indbygget to opbevaringshuller til legetøj. Der kan være tre børnemadrasser i hver af de to skuffer i podiets bund eller en masse musikinstrumenter.

Kun fantasien sætter grænser.

“Scenen er rigtig god i forhold til leg, flere glade børn på lidt plads. “

Lene Held, leder Musikalsk Børnehave, http://www.musikalskboernehave.dk

Selve rummet har vi gjort mere overskueligt og værd at udforske med lave skillevægge og niveauforskelle. På den ene væg er der således monteret en toleddet skillevæg med et hul, der kan bruges til forskellige rollelege såsom butik, dukketeater, fjernsyn, vindue i en hule eller andet.

Modsatte væg dækkes af en reol, der er åben i bunden, så børnene selv kan se og håndtere tilgængelige materialer. Øverste del er med låger – nogle med plexiglas til udstilling af instrumenter.

“Skønt, at vi selv var med til at designe vores møbler og at I var nemme at komme i kontakt med under forløbet.”

Lene Held, leder Musikalsk Børnehave, http://www.musikalskboernehave.dk