”Galaxen” på Engum Skole ligner et stykke indbydende it-design, som vil appelere til de fleste børn og voksne. Et rum, der skal indtages, undersøges og prøves af. En port til verden, som sætter menneskelige relationer i centrum; samtale og fortælling – kropssprog og berøring. Teknologien er et redskab her. Ikke et mål i sig selv.

”I første omgang var megamøblet tænkt som et simpelt mockup, men gud ske lov fik Birgitte og Johannes Palmelund drejet processen i den kompromisløse retning med fokus på kvalitet, således at vi i dag ikke blot har et funktionelt læringsrum, men så sandelig også et smukt stykke design. Et rum, børnene er glade for og trives ved at lære i, og som de alle behandler med respekt.”

Peter Madsen Boutrup, skoleleder, Engum Skole.

De rundede hjørner, den diskrete skydedør og skjulte søm og skruer (samlingerne ses kun som en faset streg) giver Galaxen sit helstøbte, futuristiske sci-fi udseende. Et sted, som man får lyst til at udforske og bruge tid på. Den mathvide lakering bidrager yderligere med stoflighed, tyngde og eksklusivitet.

Som kontrast til det fine og lidt uigennemskuelige ydre har vi valgt at fremhæve konstruktionen på de udvendige sidde-/ligge-/arbejdsmøbler, som er tilføjet efter ønske fra lærere og elever. De markerede samlinger, strategisk placerede, synlige, undersænkede skruer og polstrede hynder er små detaljer, der føjer finish til det rå design.

”Vi har profiteret rigtig meget af samarbejdet med Palmelund. Hele den kreative proces har været et fantastisk spejlbillede for vores elever, idet de her igennem har fået et større indblik i, hvordan man arbejder KVALITATIVT fra idegenerering over skitse, til man efter en kompromisløs håndværksmæssig indsats står med det færdige unikke produkt. Især har vores elever i 4. og 5. årgang i faget ”KDH – kunst, design og håndværk” kunnet perspektivere egne design- og håndværksmæssige problemstillinger.”

Peter Madsen Boutrup, skoleleder, Engum Skole.

Vi mener, at menneskeligt berigende fællesskaber og venskaber bygger på nærhed, dialog, kropsprog, berøring, samtale og fortælling. I et dialogrum som Galaxen skal der være plads til alle disse forskellige sprog og samtidig rart at være.

Af hensyn til indeklimaet har vi løftet hele installationen og indbygget ventilationskanaler i bunden og stødtrinnene for herved at sikre en komfortabel og naturlig ventilering af et rum med mange børn. Væggene er lydisolerede og beklædt med 3mm uldfilt, hvilket giver en behageligt dæmpet akustik i selve rummet og et lavt støjniveau udenfor.

Siddepladserne er bygget op som en amfiscene med centrum mod skærmen, så alle kan se og blive set. Væggen bag skærmen er sort for at give den bedst mulige billedoplevelse. I resten af rummet er væggene grønne, hvilket skaber en fin kontrast til ansigtsfarverne, som de opleves live eller via kameraet. Ledninger, højttalere og skærm er indbygget diskret i plan med vægfladen. Al teknik er naturligvis brugervenlig plug&play og leveret af FMJ.

”Jeg kunne ønske at firmaer som PALMELUND kunne medvirke til at skabe de læringsrum, som danske børn gerne skulle udfolde sig i langt ud i fremtiden.”

Peter Madsen Boutrup, skoleleder, Engum Skole.