Om os

Birgitte Palmelund og Johannes Gundesen Rådgiver omkring indretning af kreative læringsmiljøer i skoler og børnehaver. livet på gården, snittebænk, om palmelund

PALMELUND er en snedker- og designvirksomhed som har til huse på Birgitte Palmelund slægtsgård i Vestjylland.

Her driver hendes forældre Ehlers Bolding Jakobsen og Anna Marie Kjær Jakobsen et landbrug med 30 hektar agerjord samt dyr, skov og hede.

Birgitte Palmelund har her sammen med Johannes Gundesen ombygget bedstefars staldbygning fra 1957 til tegnestue og snedkerværksted.

Parrets tre sønner Bertil Palmelund Gundesen 2008, Julius Palmelund Gundesen 2011 og William Palmelund Gundesen 2014 er fjerde generation på gården.


birgitte-pas
Birgitte Palmelund er PALMELUNDs møbelsnedker, udadvendte rådgiver, konceptmager og designer.
Uddannet møbelsnedker hos Malte Gormsen A/S i Herlev i 2007, hvorefter hun studerede arkitektur og møbeldesign på Kunstakademiets Arkitektskole i København 2002-2004. Har desuden arbejdet som lærer på Himmerlands Ungdomsskole (9.-10. klasse; matematik og friluftsliv) og på Agerbæk Skole (1.-2. klasse; matematik, natur&teknik og idræt).
Tre ting, der motiverer Birgitte

  • At skabe læringssrum, hvor børn kan opdage sig selv og deres kompetencer. De er ikke tomme kar, vi bare skal fylde op, men rige på muligheder, vi voksne skal støtte dem i at udvikle.
  • Materialer, der patinerer smukt. Godt design skal kunne fortælle en inspirerende historie om at blive brugt og præget gennem mange år. De fleste naturmaterialer patinerer smukt.
  • Al den nysgerrighed, det mod, den kreativitet, ihærdighed, retfærdighedsfølelse, stræben efter fællesskab og nærvær i nuet, som alle børn er født med og som vi voksne har ansvar for at styrke og værne om.

BIBLIOTEKET på den internationale skole i Billund er et af de projekter, Birgitte er mest stolt af. Her har vi reelt gentænkt konceptet for et moderne bibliotek. For hvor man andre steder ville satse på at underholde og inspirere med it og bøger, har vi skabt et roligt rum til fordybelse, leg og samvær. Et refugie omkranset af det moderne samfunds elektronik, viden på tryk, fysisk aktivitet og rige valgmuligheder. Et integreret ord- og talværksted, hvor børnene har ro til refleksion og fordybelse.


johannes-pas
Johannes Gundesen er PALMELUNDs maskinsnedker, stabile driftschef, administrator og fotograf.
Uddannet maskinsnedker hos Brødrene Andersen Møbelsnedkeri A/S i Hinnerup i 2007. Tidligere bl.a. udgravningstekniker og håndværker på arkæologisk afdeling og rekonstruktionsafdelingen på Vendsyssel Historisk Museum og fotograf hos Profilm i Kolding.
Tre ting, der motiverer Johannes

  • At give børn optimale muligheder for at udfolde og udvikle sig til sociale, videbegærlige og begejstrede voksne.
  • At læse et nyt stykke træ. Vide, hvordan jeg udnytter styrker og svagheder og bearbejde det nænsomt
  • At forene æstetik og funktion til glæde for både børn og voksne. Birgitte og jeg har nok verdens mest tilfredsstillende job!

SNITTEBÆNKEN til børn er én af Johannes favoritter; et genialt redskab til læring og udvikling.
Det glæder mig at flere og flere kunder får øjnene op for disse muligheder.
For den gør selv små børn bevidste om glæderne ved godt håndværk. Med deres egne sanser oplever de forskellen på at arbejde i frisk og tørret træ af forskellige træsorter. De oplever, hvad fiberretning og skarpe/sløve værktøjer betyder og bliver bevidste om håndværkets betydning, kultur og historie.